Autor Wątek: Pierwsza brzytwa i wątpliwości z tym związane  (Przeczytany 146892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzes85

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 0
Pierwsza brzytwa i wątpliwości z tym związane
« dnia: Stycznia 16, 2012, 23:45:14 »
Potrzebowałbym pomocy bo chcę zacząć się golić brzytwą obecnie golę maszynką HD34c  ;) na brzytwę chcę gdzieś udać 600zł no dobra do 700zł ale to max  :P . Proszę was o pomoc bo już nie wiem po przeczytaniu tylu wątków na zagranicznych forach mam mętlik :'(
Za odpowiedź z góry dziękuje

Offline macrob

• *
  • Podziękowań: 43
  • Miejsce pobytu: Szmaragdowa Wyspa
Odp: Pierwsza brzytwa i wątpliwości z tym związane
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 16, 2012, 23:58:52 »
Witam.

Po pierwsze zadaj sobie pytanie czy napewno chcesz wydać na to jakieś większe pieniądze , bo co będzie jak Ci się jednak nie spodoba ?

Jeżeli odpowiedz będzie brzmiała "tak" to na początek  poleciłbym Ci zajrzeć do sklepu Revisor'a.
http://www.revisor-solingen.de/

Super brzytwy , duży wybór.
Potrzebował będziesz jeszcze pasa. Z tym na twoim miejscu udałbym się do Swietego i zakupiłbym u niego pas skóry o odpowiednich wymiarach. Nie szkoda będzie jak go potniesz. ;)

Maciek

Offline stahu91

• *
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 17, 2012, 06:51:32 »
Mogłeś napisać cenę pasa od świetego bo teraz to zabrzmiało troche jak by jego pasy były do podcierania tyłka ;) Na stronie razors.pl masz za 20zł pas ze starych zapasów wojskowych,prawdopodobnie świety ma lepszy w przystępnej cenie.

Offline macrob

• *
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 17, 2012, 07:16:17 »
Chodziło mi prosty pas skóry na początek ale faktycznie te pasy z razors są w dobrej cenie. Rozmawialiśmy już o nich na forum , są sprzedawane także na allegro.

Maciek.

Offline Grzes85

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 17, 2012, 07:41:57 »
Jak najbardziej moja odpowiedź jest na tak ;)Mi nawet chodzi po głowie ten http://www.boker.de/en/rasiermesser/140513DAM.html tylko nie wiem czy dobrze zrobię bo czytałem że jednak damasty nie są takie łatwe w utrzymaniu. A do tego pasa nie potrzebuje "pasty"??

Offline zami

• Stały bywalec.
  • Miejsce pobytu: Wenecja
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 17, 2012, 14:55:14 »
Nie jest wymagana. Jak będziesz miał na innym pasie, to od czasu do czasu można brzytewkę liznąć. Ale gładki pas jest znacznie bardziej wskazany.
A jeśli chodzi o brzytwę z damastu, to nie wiem, jakie motywy Cię do niej pchają? Nigdy takiej nie miałem i wcale mnie nie kusi. Sam piszesz, że jest trudniejsza, Ty jesteś początkujący, wydasz kasę, zrazisz się. Dla ozdoby na ścianie to może kalendarz Pirelli?
Za 100 - 120 zł kupisz niezłą brzytwę na allegro lub jebaju. Spodoba Ci się zabawa, dokupisz póżniej delicje. Nie licz na to, że kupisz jedną i będzie na całe życie. Z każdym hobby i forami na ich temat jest tak, że pierwszy zakup to dopiero miłe złego początki.

Offline macrob

• *
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 17, 2012, 19:00:26 »
A dlaczego brzytwy z damastu są trudne w utrzymaniu ?

Maciek.

Offline metatron9

• Nowy Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 17, 2012, 19:17:40 »

Witam wszystkich.
Podepnę się do tematu i chciałbym się zapytać czy jest w Polsce jakiś sklep który oferuje wraz ze sprzedażą brzytew ich ostrzenie? Bo na razors.pl z tego co widzę tej usługi nie oferuję a na solingen.pl nic nie jest napisane  w tym temacie  .
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2012, 23:41:41 wysłana przez metatron9 »

Offline macrob

• *
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 17, 2012, 19:30:44 »
Witaj na naszym forum.

Niestety chyba nie ma takiego sklepu.

Maciek.

Offline lokor

• Zaawansowany użytkownik
  • Miejsce pobytu: Łomża
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 17, 2012, 20:44:37 »
Witaj metatron9.
Z tego co wiem gość na razors kiedyś oferował ostrzenie bezpłatnie (jakiś rok temu na pewno bo wtedy przymierzałem się do zakupu od niego). Musiał się chłopina chyba przejechać na jakimś kliencie, bo od około pół roku jest informacja o tym, że nie ostrzy.
 Ja mogę polecić Tobie pana z Torunia (chcesz kontakt napisz na PRIVA). Zadzwonisz i się dogadasz.
Jeśli możesz to poczekaj (wiem jak trudno się powstrzymać na początku :) ) może ktoś z forum będzie niedługo coś sprzedawał.

Offline stahu91

• *
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 17, 2012, 20:50:21 »
Ja będę mógł coś sprzedać i to taniego.Jakiś czas temu na allegro dziewczyna kupiła brzytwę przypadkiem :) Zostawiłem otwartą stronę i kliknęła może z przyzwyczajenia.Nie wiem jaka firma ale jeśli nada się do golenia to sprzedam

Offline macrob

• *
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 17, 2012, 20:55:21 »
Witam.

Jeżeli chciałbys rozejrzeć sie poza Polską to na StraightRazorDesigns sprzedają naostrzone brzytwy z kuponem na nastepne ostrzenie. Zmieściłbyś sie w cenie którą podałeś. ;)

Lokor może zaproś tego Pana na forum , fachowe opinie zawsze sie przydadza. :)

Maciek.

Offline lokor

• Zaawansowany użytkownik
  • Miejsce pobytu: Łomża
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 17, 2012, 21:05:55 »
Jutro postaram się z Nim skontaktować. Na pewno się ucieszy.

Offline zami

• Stały bywalec.
  • Miejsce pobytu: Wenecja
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 17, 2012, 22:50:00 »
Jeżdżę często na trasie Ostróda - Mława - Warszawa - Lublin (mogę jechać przez Radom) - Kraśnik. Mogę komuś na spróbowanie pożyczyć naostrzoną brzytwę (mam ich trochę). Od nieznajomych mi osób oczekiwał bym jakiegoś zastawu pieniężnego (50 - 100 zł w zależności od brzytwy)
Mam szersze, węższe, do wyboru do koloru. Mogę jakąś odsprzedać, po obejrzeniu i zaakceptowaniu ceny przez potencjalnego nabywcę.
Niech ktoś, kto chce się tym bawić i wydać kasę najpierw dotknie przedmiotu, poużywa, dopiero później zdecyduje, czy ta zabawa jest dla niego.

Offline cube

• *
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 17, 2012, 23:05:29 »
Zami a masz może jakieś wapienice w swojej ofercie ?