Panowie, to i ja się pochwalę co zmajstrowałem

Trochę to trwało ale w końcu jest - skrzynka na 7 brzytew z podwójnym dnem została ukończona.
Skrzynka jest zainspirowana twórczością cieśli z Karoliny Północnej a mianowicie Ray'a Jones (poniżej link do jego strony). Ale już same rozwiązania techniczne jak wstawki w skrzyni, system otwierania, oraz wkład z przegrodami są już mojego pomysłu... Tak czy siak cieszę się że mam w końcu skrzynkę w której mogę pomieścić swoje brzytwy i są one w jednym miejscu na czym bardzo mi zależało, a dodatkowo pod brzytwami mam miejsce na piórniki, pudełka, certyfikat do krokodylka oraz miarkę i trochę wolnego.
Sama skrzynia jak i wkład wykonane są z rodzimej dębiny i zostały zaolejowane dwoma warstwami preparatu firmy Adler, wkład został dodatkowo obity aksamitem.
Skrzynka została wykonana pod kątem brzytwy od Cichego w rozmiarze 8/8, ale przyznam się szczerze że troszkę przesadziłem z szerokością przegród bo pozostałe brzytwy po prostu się w nich przewracają. Ale znalazłem na to ciekawe rozwiązanie w postaci dodatkowych poduszek - po dwie na przegrodę i nie dość że fajnie to wygląda (moim zdaniem) to dodatkowo świetnie stabilizuje brzytwę na swoim miejscu (tyle że muszę jeszcze parę zrobić)...
Radocha z tego że się coś zrobiło własnoręcznie i jest to przydatne - bezcenne...
Było by mi bardzo miło gdyście wyrazili swoje zdanie, sugestie i uwagi na temat skrzynki

Ray Jones Woodcrafts:
https://www.rayjoneswoodboxes.com/Skrzynka przed olejowaniem:

I gotowa skrzynia: